Kirjeldus
Eesti Parim Toiduaine 2017 on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust, kaualaagerdunud Gouda juust.
Igapäevaseks tarbimiseks pakume sarnast juustu viilutatuna. Gouda Premium on laagerdunud 3 kuud. Ta on intensiivse gouda-tüüpi juustule iseloomuliku maitsega, sobides ka nõudlikule juustusõbrale. Gouda Premiumil on magus-hapukas alatoon ja pähkline, võine maitse.
Gouda Premium maitseb hästi nii võileival kui ka delikatess-suupistena erinevate lisanditega.
Gouda Premium sobib hästi juustufondüü koostisesse koos valge veiniga. Kõrvale sobivad valged küpses vanuses Chardonnay’d, ka Pinot Blanc, Pinot Grigio ja kõik Šveitsi veinid, näiteks Chasselas, Humagne Blanc, ka teiste mägialade – Jura Prantsusmaal, Alto Adige Itaalias ja Austria kohalikud valged veinid. Punastest magusa alatooniga ja ilma tammeta kerged veinid, näiteks Dolcetto, Barbera, Gamay Beaujolais’st.