Koguse neljale
800g suvikõrvitsat (noori suvikõrvitsaid kasuta koorimata)
250g porgandit
250g kartulit
100g sibulat
1 tops Mo Saaremaa klassikalist sulatatud juustu
(soovi korral värsket tšillipipart)
Sool ja pipar
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
28g kõrvitsaseemneid
2g Mo Saaremaa küüslaugu ja soolakristallidega võid
Toimi nii:
Haki juurikad potti, keeda soola, pipra ja muskaatpähkliga maitsestatud vees kuni juurikad on enam-vähem pehmed. Tõsta vahukulbi abil blenderisse (kui blenderit ei ole, siis tõsta teise kaussi ja püreesta nuimiksri abil). Lisa 1 tops @mosaaremaa klassikalist sulatatud juustu ning keeduvett nii palju, et koguseliselt oleks 1600 ml suppi – püreesta kõik korralikult ühtlaseks massiks.
Kõrvale rösti kõrvitsaseemneid – sega seemned kokku mosaaremaa küüslaugu ja soolakristallidega võiga ning rösti 180 kraadi juures 8-10 minutit paar korda segades.
Ühe portsjoni kaloraaž u. 300 kcal. Maitsev ja toitev!
Tekst, fotod ja retsept: Maarja Maisla