Vaja läheb:
450g jahu
250g Mo Saaremaa võid
90g suhkrut
soola
6 muna (kollased valgetest eraldatud)
150g suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1kg MoSaaremaa rasvatut laktoosivaba pehmet kohupiima (võib ka tavalist pehmet kohupiima kasutada)
4spl hapendatud petti
600-800g rabarberit
Pane kaussi jahu, tükeldatud külm või, suhkur ja sool. Lase lauamiksri või köögikombainiga ühtlaseks puruks. Nende puudumisel näpi kuivained võiga läbi. Aseta enamus purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u kolmandik purust jäta kõrvale).
Sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur, munakollased ja maitsestamata jogurt. Eraldi kausis vahusta munavalged ning lisa vaikselt segades kohupiimasegule.
Vala kohupiimasegu puruga kaetud ahjuplaadile. Tükelda seejärel rabarberid ning jaota need kohupiimasegule laiali. Soovi korral puista üle kaneeli ja õrna suhkrukihiga. Seejärel kata kohupiimasegu ja rabarberitega kiht retsepti alguses kõrvale tõstetud puruga (kolmandik algsest kogusest). Küpseta 45min 180 kraadi juures.
Nb! Kui kasutad pöördõhku, siis 180 kraadi. Tavalise alt ja ülevalt küpsetusrežiimi korral võid tõsta ahju temperatuuri 200 kraadini.
Retsepti koostas Toidupäevik. Jälgi tema tegemisi ka instagramis! @toidupaevik