Autor: @toidupäevik
450g jahu
250g Mo Saaremaa võid
90g suhkrut
soola
6 muna (kollased valgetest eraldatud)
150g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 kg Mo Saaremaa rasvatut laktoosivaba pehmet kohupiima ( võib ka 5% pehmet kohupiima kasutada)
4 spl hapendatud petti
600-800g rabarberit
Pane kaussi jahu, tükeldatud külm või, suhkur ja sool. Lase lauamiksri või köögikombainiga ühtlaseks puruks. Nende puudumisel näpi kuivained võiga läbi. Aseta enamus purust küpsetusaberiga kaetud ahjuplaadile (u. kolmandik purust jäta kõrvale).
Sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur, munakollased ja maitsestamata jogurt omavahel. Eraldi kausis vahusta munavalged ning lisa vaikselt segades kohupiimasegule.
Vala kohupiimasegu puruga kaetud ahjuplaadile. Tükelda seejärel rabarberid ning jaota need kohupiimasegue laiali. Soovi korral puista üle kaneeli ja õrna suhkrukihiga.
Seejärel kata kohupiimasegu ja rabarberitega kiht retsepti alguses kõrvale tõstetud puruga (kolmandik algsest kogusest). Küpseta 45 min 180 kraadi juures.