Vaja läheb
• 4 kanakoiba või terve kana
• 0,5l hapendatud võipiima
• Soola
Aseta kana või kanakoivad suletavasse kotti koos soola ning petiga. Kana peaks olema üleni
petiga kaetud. Jäta ööpäevaks marineerima. Võiksid vahepeal ka kotti keerata, et pett saaks
ühtlaselt lihale mõjuda. Järgmisel päeval võta kana kotist välja ning kraabi maha üleliigne
pett (see läheb muidu ahjus kõrbema). Aseta kana või koivad ahjuplaadile ning 220 kraadi
juures ahju. Kui kana hakkab pruunistuma, umbes 20 minuti pärast, keera kuumus 200
kraadi peale. Vastavalt ahju eripärale tuleks tervet kana küpsetades vahepeal ka ahjupanni
keerata, et kana pruunistuks ühtlaselt. Küpseta veel pool tunnikest või seni, kuni kana on
küps. Seda saad kontrollida nii, et torkad noa liha sisse kondi juurde ja veendud, et välja
immitsev mahl on selge ja mitte roosaka
Juurikad:
• 1kg kartuleid
• 1 peakapsas
Lõika kapsas sektoriteks ja kartul samuti. Maitsesta soola ja rosmariiniga, kata oliiviõliga ja
rösti ahjus koos kanaga (kasuta eraldi panni).
Kastmeks:
• 2dl vahukoort
• Paar küünt küüslauku
• 1tl tüümiani
Kalla kogu mahl ja riismed, mis kanast pannile jäid, potikesse, lisa vahukoor, küüsluk ja
tüümian ning tõsta keema. Lase pisut kokku keeda ja serveeri kanaga. Kui aga soovid pisut
jõululikumat versiooni, siis valmista sarnaselt mahladest ja pohla- või kirsimoosist kastmeke!
Loe lähemalt Getteri toimetamistest ja tegemistest tema blogist