Getterile meeldib eksperimenteerida, vana uueks muuta ja niisama leiutada.
Loe lähemalt, mida uut ja põnevat Getter sel korral valmistas.
“Seekord mõtlesin, et on olemas keefirisai, miks ei võiks olla ka petisai. Panin peas kokku retsepti, küpsetasin selle saia valmis ja – see sai niiiiii imehea, et teiegi peate seda proovima! Väga pehme ja mahlane, maitselt kergelt hapukas ja seemnetest krõbisev.”
Vaja läheb (1 korralik pätsike):
- 25g pärmi
- 0,5tl küpsetuspulbrit
- 3dl MO Saaremaa hapendatud petti
- 7dl nisujahu
- 50g suhkrut
- 15g peent meresoola
- 1spl linaseemneid
- 2spl kanepiseemneid
Murenda kaussi pärm ja lisa sellele pett, suhkur, sool ja küpsetuspulber, sega. Nüüd lisa jahu ja seemned ning sega ühtlaseks. Tainas on üpris vedel – ürita sellesse siiski pisut õhku saada seda puulusikaga kloppides või tainakonksuga segades. Jäta sooja kohta kerkima kuni kahekordne. Valmista ette keeksivorm selle seinu õliga pintseldades. Kui soovid, võid küpsetada ka plaadil, ent siis pead leidma viisi, kuidas tainast voltida, et see küpsedes pätsikujuline jääks ning liialt lamedaks ei vajuks. Parim meetod on ilmselt taina nelinurkseks vormimine ja siis külgede üksteise peale voltimine. Küpseta 200-kraadises ahjus kuskil 40 minutit. Peale küpsemist kummuta vormist välja ja aseta restile jahtuma. Naudi niisama, võiga või mõne hea saiakattega – forelliga oli suurepärane!
Loe lähemalt Getteri toimetamistest ja tegemistest tema blogist